En historie der skal fortælles i medierne, skal fortælles troværdigt ellers kan det værer lige meget.
Men det er ikke altid så nemt som man skulle tro. For der er mange ting der spiller ind, når man taler om troværdighed. I vores kommunikation med hinanden, spiller de aktuelle ord der kommer ud af munden på os kun en rolle på 7%. Betoning og kropssprog har altså en kæmpe betydning. Når du forbereder dig på et interview, så er det nok ikke din betoning og dit kropssprog du bruger mest tid på, det på trods af, at det spiller den største rolle i vores forståelse af kommunikationen.
Medierne vil gerne have at du kan kommunikere dit budskab så kort og præcis som muligt. Det gør at de nemmere kan klippe citater ud og få plads til mere. Men at kommunikere et komplekst emne, i korte overskrifter og stadig få substansen med, er ikke noget man gør uden forberedelse. Det er her medietræning bliver interessant. Hvis du ikke forbereder dig, kan kommunikationen alt for nemt blive kludret og du kan se ud som om du ikke har styr på dit emne eller endnu værre, at du forsøger skjule noget.
Når vi laver medietræning, forsøger vi hele tiden at få den verbale og den nonverbale kommunikation til at stemme overens. Hvis de ikke siger de samme ting, vil du ikke virke troværdig.
Eksempel: Se filmen nedenfor. Det er tydeligt, at Greta Thunberg i sin “How dare you” tale, ikke har øvet sit kropssprog. Hun har muligvis trænet sin betoning, men hendes kropssprog er så ude af takt med det hun siger, at alt bliver utroværdigt. Hun har en stor smuk sag, som ender som en rigtig skidt sag.