Hvilke videoproduktioner skal I lave i fremtiden?

Videoproduktioner vil i fremtiden gå fra fragmenterede klip til lange konceptuelle programmer.

Video har overtaget alle platforme. Det er ubetinget den kommunikationsform der er mest effektiv og hvor du kan nå ud til det største publikum. Vi har set hvordan en platform som Youtube er vokset voldsomt de seneste år, hvor kanaler med alt slags indhold kan få millioner af seer. 

Faktisk kan det være overraskende, hvordan indhold man ikke kunne forestille sig havde seer pludselig får millioner af visninger. Tag en kanal som Voving Media der har over en million abonnenter og som laver film om at farve farvebøger. Ja, du læste rigtig. De farver farvebøger. Deres mest viste film er blevet vist over 92 millioner gange.

 Jelle's Marble Runs

Eller hvad med en kanal som Jelle’s Marble Runs der har over 1,3 millioner abonnenter. De laver film om legetøjs racerbaner og deres mest sete film, er blevet set mere end 13 millioner gange.

Men også kanaler der trykker hudorme eller kanaler der kun sender programmer hvor mennesker sidder og spiser, får millioner af seer.

Hvor mange DR serier eller TV2 bagedyster, er blevet set så mange gange? Måske der er et par Netflex serier der kan komme op på noget i nær dette. Men der er ingen tvivl om, at YouTube med deres 2 milliarder logins om måneden, er en kæmpe spiller om publikums opmærksomhed.

Hvilke videoindhold skal virksomhederne lave i fremtiden?

Konkurrencen om publikums opmærksomhed bliver større og større. Produktionsselskaber som HBO og Netflex bruger millioner på at producere få minutters film. Dit publikum skal vælge om de vil se en film med dig eller den nyeste produktion fra Netflex. 

Det er ikke så umulig en kamp som du skulle tro. Du har en relevans og identifikation som kan være svær at skabe for de store produktionsselskaber. Det er blandt andet derfor at en serie som “Kastanjemanden” tog Danmark med storm.

Du kan godt producere indhold som kan få publikum til at vælge dig. Men du er nødt til at at have en hvis standard af kvalitet. Det er ikke længere nok at filme sig selv i et mørkt rum med en rystede mobiltelefon, hvor det er svært at høre hvad du siger. 

Kvaliteten er blevet vigtigere og særligt lydkvaliteten. 

Jeg forudså for flere år siden, at video indholdet på de sociale medier vil gå fra fragmenterede klip, som er produceret til enkelte post. Til at blive konceptuelle programmer, som publikum selv søger. Det betyder for dig som producent, at du ikke behøver at tænke i hvordan du skaber indhold, som hurtigt fanger publikum og sælger dem et budskab. Nu kan du producere rigtige videoer, som faktisk er gammeldags TV-programmer i lange formater.

Lad mig forklare. Du har sikkert et yndlingsprogram, som du ser hver uge. Om det er en dansekonkurrance, bagekonkurrance, en serie eller andet, så ved du præcist hvornår det kommer, hvor længe det vare og hvad du kan forvente dig. Du ville helt sikkert set det, lige meget om det blev sendt på DR, TV2 eller måske på YouTube.

Mange virksomheder, organisationer og politiske partier har i årevis arbejdet med at producere små videoklip til fragmenterede post på Facebook, Instagram og de andre sociale medier. De har arbejdet på at lave videoer som passede perfekt ind i algoritmerne, så de måske kunne være heldige at de blev vist for deres publikum, derefter skulle de så være heldige endnu en gang og håbe på at deres publikum interagerer med videoen.

Nu skal vi vende det hele på hoved og lave videoindhold til publikum. Så publikum ikke skal opdage det ved en tilfældighed, men aktivt vil se jeres video – jeres program. I skal lære jeres publikum, at jeres programmer er så gode at de aktivt skal søge det selv.

I skal ikke gøre jer lækre og sårbare overfor algoritmerne, I skal gøre jer interessante for jeres publikum. 

At fastholde et publikum med videoproduktioner

Et godt eksempel på den slags indhold, er de mange podcast som er kommet på markedet. Mange af dem har rigtig mange og meget trofaste lytter. Podcast kan fastholde lytterne i timevis, netop fordi man kan lave ting imens. 

Jeg kan se det selv. Jeg vælger aldrig en kort podcast. Hvis den er kortere end 30 minutter gider jeg ikke høre den. For så skal jeg til at skifte, lige midt i træningen eller madlavningen. 

Det kan vi også gøre med videoproduktioner, for i dag bruger vi videoerne som podcast. Vi finder det program vi vil se eller høre og stikker telefonen i lommen mens vi høre programmet.

Vi kan fastholde vores publikum længere i dag, end vi har kunne før. Men det kan du selvfølgelig ikke med 45 sekunders video på facebook. I fremtiden skal du lave lange videoformater i koncepter, så vi ved hvad vi får og hvordan vi bliver underholdt.