Medietræningskursus – Lektion 10: Få din historie i medierne

Få din historie i medierne… det handler om at forstå hvad der er en god historien.

Før du går i gang med denne lektion, vil det være en god ide at se lektionen om at skrive en pressemeddelelse, lektionen om at tale til målgruppen og lektionen om nyhedskriterierne.

De gode historier, er nemme at få i medierne. Ved du hvorfor? Fordi de er gode. 

Hvis du gerne vil have flere historier om din virksomhed eller om dig selv i medierne, så skal du måske tænke over hvordan du vinkler dine historier og hvordan du kan gøre dem interessante for det medie du forsøger at afsætte historien til. 
Det kan være du er nødt til at vinkle din historie på en måde til det ene medie og på en anden måde til et andet. 

Hvis du ofte giver et medie eller en journalist gode historier, vil du opleve at det bliver nemmere og nemmere at få historier i den avis eller det program. For du hjælpe journalisten og du levere kvalitet. Hvis du modsat, hele tiden forsøger at afsætte historier som mest af alt er reklame for dig selv eller som kun har relevans for 4 medarbejdere ude i produktionen, så vil du nok opleve at det faktisk bliver svære og svære at få nogen som helst historier i mediet.

Hvis du har en god historie, skal du ikke sidde og gennem den til fredag kl. 16. For så skal historien virkelig være god for at komme i mediet. Find ud af hvornår mediet har redaktionsmøde og ring til journalisten inden mødet. Så kan han tage din historien med på redaktionsmødet.

Se mere om vores medietræningskursus.