Medietræningskursus – Lektion 6: Gør aldrig

En af grundene til at vi medietræner, er for ikke at ende i problemer.

Du kan undgå at lande i de værste faldgruber før, under og efter et interview. Når du går ind til et interview, lige meget om det er i din egen indkørsel, i et tv- eller radiostudio, så vær opmærksom på at hvis du kan se et kamera eller en mikrofon, så kan det også se og høre dig.

Det er helt naturligt at stå at smalltalker lidt før et interview, men være opmærksom på hvad du siger eller gør. I dag vil de fleste kamera fra tv-stationer optage det meste af tiden og ikke på kameraet selv, men direkte ind til tv-stationen. Du kan altså ikke vide hvem der ser med.

Når man står og snakker før et interview, kan det være svært at få ansigtet i de rigtige folder når interviewet starter. Hvis du og journalisten lige har stået og lavet sjov og grinet sammen, skal du passe på at du ikke får startet et alvorligt interview med et kæmpe smil. Journalisten har i sidste ende altid magten. Du kan ikke true, råbe eller skælde ud på ham eller hende. Du kunne risikere at hele dit møgfald bliver optaget… og sendt! Det findes der en del dårlige eksempler på, du kan se et par stykker af dem her: